Tipy a triky

Politý notebook

Jak zachránit notebook politý vodou

Politý notebook může vyvolat okamžitou paniku, ale klidná a promyšlená reakce je klíčem k jeho možné záchraně. Ať už se jedná o nechtěné rozlití vody, nečekaný kontakt s deštěm, nebo jinou vodní nehodu, existují osvědčené postupy, které byste měli následovat, aby se minimalizovalo riziko poškození vašeho zařízení.

Notebook a stolní počítač

Zrychlení počítače nebo notebooku: Výměna HDD za SSD a přidání RAM

V dnešní době, kdy rychlost a efektivita práce na počítači hrají klíčovou roli, je nezbytné udržet váš počítač nebo notebook v optimálním stavu. Zrychlení počítače nebo notebooku dosáhnete výměnou tradičního pevného disku (HDD) za modernější a rychlejší SSD disk, případně přidáním paměti RAM, což výrazně zvýší rychlost vašeho zařízení.

Přehřívání notebooku a stolního počítače. Notebook je v plamenech a obě zařízení jsou zaprášená

Přehřívání počítačů a notebooků: příčiny a řešení

Přehřívání počítačů a notebooků může vést k vážným problémům, včetně snížení výkonu, nestability systému a dokonce i trvalého poškození hardwaru. Přitom příčiny a řešení tohoto problému jsou často jednoduché a účinné. V tomto článku se podíváme na to, proč k přehřívání dochází a jak jej lze řešit.

Software aktualizace

Aktualizace softwaru: Bezpečnost a efektivita vašeho zařízení

Aktualizace softwaru hrají klíčovou roli v zajištění bezpečnosti notebooků a počítačů. Tyto aktualizace nejen opravují chyby, ale také brání pronikání škodlivého softwaru a útokům hackerů, čímž významně zlepšují funkčnost a výkon zařízení.

Pomalé špouštění počítače s Windows 11

Pomalé spouštění počítače s Windows 11 může být frustrujícím problémem pro mnoho uživatelů. Nikdo z nás totiž netouží ztrácet cenný čas čekáním na to, až se systém plně načte. Naštěstí existuje několik způsobů, jak výrazně zrychlit spouštění Windows 11 a učinit tak z vašeho počítače rychle startující stroj.